post

Vi börjar träna

Jag har anmält mig och Shandy till Hundlöpet i september. 10 km. Det kan ha varit lite optimistiskt. Visserligen är det ingenting för Shandy egentligen, inte ens nu när hon är i vinterform, dvs. lätt korvformad. Det är mig själv jag tänker på. Jag är inte i vinterform. Jag är inte i nån form alls. Formlös kanske man säga.

Vi mjukstartade i går med promenad med jogginginslag. Jag kanske hade en bild av att det skulle vara tvärtom, men det blev som det blev. Shandy var seg i början, ville inte alls springa och absolut inte åt det håll jag tänkt mig. Men så tog vi oss ner till Årstaviken och Shandy greps av vårfnatt. Hon försvann ner mot vattnet och till min stora fasa började hon BADA. Shandy badade inte ens i somras under värsta värmeböljan. Men nu plaskades det glatt och sen ville hon springa, men inte på vägen, utan i strandkanten, i vansinnestempo. Det var som intervallträning utan intervaller.  Det blev prickigt framför ögonen. Men det var säkert nyttigt. Fast knappast en mjukstart.

Lämna en kommentar